Mijn winkelwagen

Selecteer een winkel

Je hebt nog geen producten in je winkelwagen

Hoe maak je een broodje carpaccio?

Een broodje carpaccio: simpel, maar zó lekker! Niet voor niets een van de populairste broodjes in veel lunchrooms. Je maakt ‘m ook eenvoudig zelf thuis. Met de juiste ingrediënten en een goed broodje zet je binnen no-time een luxe lunch op tafel. Maar welk broodje kies je? En hoe maak je ‘m het allerlekkerst? We leggen het je uit!

Wat is een broodje carpaccio?

Een broodje carpaccio is een luxe belegd broodje met flinterdunne plakjes rauw rundvlees als hoofdingrediënt. Dit broodje is geïnspireerd op het welbekende Italiaanse voorgerecht, waarbij carpaccio vaak wordt geserveerd met Parmezaanse kaas, rucola, pijnboompitten en een smaakvolle dressing, zoals truffelmayonaise of pestodressing. De combinatie van zachte carpaccio, knapperige toppings en een goed broodje zorgt voor een perfecte balans tussen smaak en textuur.

Wat heb je nodig?

Het perfecte broodje carpaccio maak je natuurlijk met de juiste ingredienten. Zorg zoveel mogelijk voor verse ingredienten zodat jouw zelfgemaakte broodje net zo lekker wordt als bij ons in de lunchroom. Dit heb je nodig; Carpaccio: het belangrijkste ingredient, heerlijk mals en vol van smaak.
Rucola: geeft een frisse nootachtige smaak aan het broodje.
Pijnboompitten: rooster de pijnboompitten kort voor meer smaak en extra knapperige textuur.
Truffelmayonaise of pesto: voor de saus wordt meestal truffelmayonaise of pesto gebruikt. Bij Bakker Bart gebruiken we beide. De combinatie vinden we top!
Parmezaanse kaas: de smaak van de kaas matcht goed met de truffelmayonaise of pestodressing.
Vers broodje: alles valt of staat met het juiste broodje.

Het kiezen van het perfecte broodje

Zoals gezegd, een broodje carpaccio valt of staat met de basis: het brood. Je wilt een broodje dat knapperig is van buiten en lekker zacht van binnen, zodat het de smaak van de carpaccio perfect aanvult. Goede keuzes zijn de Italiaanse bol, meergranen broodje of een rustiek wit broodje met een stevige bite. Bij Bakker Bart vind je dagelijks versgebakken broodjes die ideaal zijn voor jouw zelfgemaakte broodje carpaccio. Onze aanrader? Het vitaal Bartje®! Dit voedzame tarwebroodje met pompoenpitten wordt in onze lunchrooms het meest gebruikt voor broodjes carpaccio. Wil je echt een topcombinatie? Dan is dit de uitstekende keuze!

Zo maak je het perfecte broodje

Zelf een broodje carpaccio maken is supermakkelijk en binnen een paar minuten klaar. Volg deze stappen voor het allerlekkerste resultaat:
1. Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Dit geeft extra smaak en een lekkere crunch. Blijf ze regelmatig met een spatel bewegen want ze verbranden snel!
2. Snijd het broodje open en besmeer beide helften met truffelmayonaise of pestodressing voor een romige basis.
3. Leg een royale portie carpaccio op het broodje en verdeel het gelijkmatig.
4. Voeg rucola, parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitten toe voor extra smaak en textuur.
5. Bescherm je broodje goed want huisgenoten, collega’s, familie of vrienden zullen stikjaloers zijn op jouw overheerlijke broodje carpaccio.

Snel en vers: haal jouw broodje carpaccio bij Bakker Bart

Zelf een broodje carpaccio maken is leuk en lekker, maar soms heb je gewoon zin in gemak. Geen gedoe in de keuken, maar direct genieten van een perfect bereid broodje. Gelukkig staan we bij Bakker Bart voor je klaar om de lekkerste broodjes voor je te maken. Onze verse ingrediënten en knapperige broodjes zorgen voor een broodje carpaccio waar je geen nee tegen zegt. Geen zin om zelf te maken? Kom dan langs bij een van onze vestigingen en laat je verwennen met een vers bereid broodje carpaccio. Dat is pas écht genieten!

0