/Home > Acties > Consumentenbond: zoutgehalte in ambachtelijk brood

Consumentenbond: Bakker Bart als beste getest

In oktober heeft de consumentenbond een onderzoek uitgevoerd naar zoutgehalte in ambachtelijk brood bij tien bakkerijketens. In dit onderzoek zijn drie ambachtelijke broodsoorten van elke bakkerijketen onder de loep genomen.

Uit het onderzoek blijkt dat ‘ambachtelijke’ broden van bakkerijketens vaak veel zouter zijn dan wettelijk is toegestaan. Acht van de tien onderzochte bakkerijketens verkopen broden die ruim boven de wettelijke norm van 1,8% op droge stof liggen.

Bij Bakker Bart zijn de volgende broodsoorten onderzocht: Fijn volkoren brood, Oberländer wit en Speltbrood. Uit onderzoek naar de zoutnorm blijkt dat Bakker Bart  als beste is getest naar ambachtelijk brood.

0 product(en) in je mandje

Aantal Artikel Prijs

Totaal: € 0,00

 

Log hier in op "Mijn Bakker Bart"

Login
Nieuwe account aanmaken